قرآن مبنای برنامه‌ریزی آموزشی در آموزش و پرورش است

به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، حجت الاسلام و المسلمین دکترمحی الدین بهرام محمدیان در نشست تخصصی اهداف و شاخص های توسعه آموزش عمومی قرآن کشور در بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه قرآن کتاب هدایت و زندگی است، افزود: هدف از تلاوت قرآن، رسیدن به انسان‌شناسی، هستی‌شناسی وخداشناسی است.

وی با اشاره به اینکه هدف آموزش عمومی قرآن در آموزش و پرورش، دستیابی دانش‌آموزان به مراتبی از حیات طیبه است تا بتوانند ضمن شناسایی جایگاه خود در هستی، به شناخت دین و پروردگار متعال نیز دست یابند، گفت:در سند تحول بنیادین، هدف تربیت قرآنی دستیابی به حیات طیبه با رویکرد شکوفایی فطرت در 4 عرصه ارتباط با خود، خدا، خلق و خلقت در 11 حوزه یادگیری عنوان شده است.

محمدیان افزود: هدف کمی آموزش قرآن در 3 سال اول دوره ابتدایی روخوانی و روان‌خوانی قرآن و در سه سال دوم،‌ توانمندسازی و آشنایی دانش‌آموزان با مفاهیم قرآن به صورت ساده و معارف قرآن متناسب با سن آنان و ایجاد انس و الفت ودر 3 سال دوره اول متوسطه آشنایی با مفاهیم قرآن، فنون قرآنی و ترجمه آیات است.

وی با اشاره به اینکه براساس برنامه انس با قرآن، تلاوت قرآن نباید در هیچ دوره‌ای حذف شود ، تأکید کرد: هدف در 3 سال دوره دوم متوسطه تدبر در آیات قرآن و دستیابی دین از متون قرآنی برای زندگی کردن است.

محمدیان با اشاره به اینکه در دوره ابتدایی شاخص‌های اندازه‌گیری آموزش قرآن توصیفی هستند، افزود: در دوره دوم ابتدایی شاخص‌ها علاوه بر توصیفی، کمّی خوهد بود و برخی از محفوظات قرآنی در حفظ آیات قرآن و معارف و توانمندی صحیح خواندن قرآن نیز مورد سنجش قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به شاخص‌های کمی و عملی در 2 دوره متوسطه گفت: اهداف تربیتی قرآن اقناع ذهنی دانش‌آموزان به تقدس و برکت قرآن، ایجاد آرامش دل در آنان و راهنمای عمل بودن قرآن است.

کلیدواژه:

تاریخ خبر: 
شنبه, 5 مرداد, 1392

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.