در تعلیم و تربیت به شکوفایی فطرت و دستیابی به حیات طیبه توجه شود

به گزارش خبرنگار خبرگزای رسا در مشهد، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش، در نخستین همایش علوم و معارف اسلامی، که پیش از ظهر امروز در مدرسه علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع)، برگزار شد، با بیان این که انسان برای ساختن خود نیازمند به برنامه ریزی و داشتن الگو است، گفت: امروزه صاحب نظران و متفکران این موضوع را تأیید کرده اند.

وی افزود: برای ساخت دنیا و آخرت خود و دستیابی به موفقیت ها باید برنامه ریزی داشته باشیم و برای تحقق آن برنامه باید خودسازی را بیاموزیم و آن را اجرا کنیم.

حجت الاسلام محمدیان، با اشاره به این آیه از قرآن کریم که می فرماید: «برنامه شما قرآن و معلم و الگوی شما پیامبر(ص) است»، تصریح کرد: اسلام به این مطلب توجه کرده و چون فیض خداوند مستمر است، دعوت پیامبر محدود به آن زمان نیست بلکه پیامبر اکرم معجزه جاوید اسلام است و پس از 23 سال از نزول قران می فرماید: «من کتاب قران که ریسمان الهی است و عترت را برای شما به امانت می گذارم».

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان این که پیامبر(ص) مانند همه انسان ها عمر پربرکتشان به پایان رسید، اظهار داشت: خداوند پیامبر را با کتاب فرستاد و پیامبر عترت خود را با این کتاب در بین مردم قرار داد و فرمود این دو از هم جدانشدنی هستند.

وی به پیامبران و کتاب های آن ها قبل از پیامبر اشاره و اذعان داشت: تفاوت آن ها با پیامبر خاتم در این بود که آن ها بعد از خود پیامبرانی داشتند و کتاب های آن ها نیز در همان عصر خودشان بود ولی حضرت محمد(ص) خاتم پیامبرآن و قرآن نیز برای تمام عصر ها است.

حجت الاسلام محمدیان، با بیان این که قرآن و عترت معجزه پیامبر (ص) است، خاطرنشان کرد: اتحاد بین قرآن و عترت به ما می خواهد بگوید که قرآن معجزه پیامبر و کتاب آسمانی و پیامبر(ص) معلم است و بعد از ایشان امیرمومنان و اهل بیت(ع) معلم هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به آیه های سوره کوثر، گفت: همه کلمات در این سوره فقط یک بار در قرآن به کار رفته است. برخی از معصومان تک می باشند مانند حضرت زهرا و دلیل اشک ریختن ما برای این بانوی بزرگوار به همین یک دانه بودن ایشان است که می توانست برای بشریت حجت کامله باشد. زهرا (س) حجت الله است که امام عصر (عج) می فرماید: من حجت خدا بر شماهستم و حضرت زهرا حجت خدا بر من است».

وی با بیان این که همه انبیای الهی آمده اند تا ما را بیارایند و بپالایند، اظهار داشت: باتوجه به قرآن که می فرماید: «یزکیهم» باید رذائل را از خود بپیراییم و خود را با فضائل آراسته کنیم.

رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، با بیان این که خداوند قیمت انسان ها را از بهشت هم برتر می داند، گفت: بنابراین انسان باید جایگاه خود را بداند و شرط اول تزکیه این است که بدانیم کیستیم و به کجا می رویم. نباید به این دنیا دل خوش کنیم و بدانیم که در این دنیا مسافریم و آن چه موجب تقویت می شود توجه کنیم و در بستر آموزش به معرفت و حکمت دست پیدا کنیم و منظور از حکمت بایستگی و شایستگی های زندگی است که پیامبران آمدند تا آن ها را به ما بیاموزند.

وی با بیان این که در تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش نیاز به تغییر و تحول جدی داریم، اظهار داشت: تحولی مطلوب است که جهت آن تکاملی باشد و مبنا براین این کمال نظریه های اسلامی و مبتنی و هویت اسلامی است و رویکرد آن شکوفایی فطرت و دستیابی به حیات طیبه باشد.

حجت الاسلام محمدیان، به هدف از دست یابی به تکامل اشاره و تصریح کرد: هدف باید به دست آوردن مراتب حیات طیبه باشد، حیات انسانی شایسته که خدا می خواهد و به تعبیر دیگر حیات معقول باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش، با عنوان این مطلب که آموزش و پرورش به حیات طیبه توجه داشته باشد، اذعان کرد: در مراتب حیات طیبه به تفکر، قانع شدن قلب، علم و عمل شایسته باید توجه شود.

وی در پایان به توجه آموزش و پرورش به پژوهش اشاره و خاطرنشان کرد: در پایه های 6، 7 و 8 ابتدایی درس تفکر و پژوهش داریم و در آموزش ها بر مدار پژوهش استوار است و در عین حال باید بستر فرهنگی باید ثمره تربیتی دهد.

منبع خبر:

کلیدواژه:

تاریخ خبر: 
پنجشنبه, 14 اسفند, 1393

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.