پیشنهاد افزودن درس برجام در کتابهای درسی
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان رئیس سابق سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و رئیس بنیاد فقهی تعلیم و تربیت، در پی خروج آمریکا از توافقنامه برجام، نامهای به وزیر آموزش و پرورش نوشت. در این نامه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر ارجمند جناب آقای بطحایی
وزیر محترم آموزش و پرورش
سلام و علیکم؛ با احترام و آرزوی بهترینها؛ همانطور که مستحضرید دیشب رئیسجمهور محترم آقای دکتر روحانی بعد از اعلام خروج آمریکا از معاهده برجام توسط آقای ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده در سخنرانی خود نکاتی را بیان کردند که حائز اهمیت فراوان است و ضرورت دارد به عنوان تجربهای ماندگار ثبت شود.
ایشان به صراحت اعلام کردند: «امشب شاهد یک تجربه مهم تاریخی بودیم همان سخنی که از 40 سال پیش آن را تکرار میکردیم و آن، اینکه ایران کشوری است که به تعهدات خود پایبند بوده اما آمریکا هیچگاه به تعهدات خود پایبند نبوده است».
شما در جریان بودید و هستید که در سال 94 در بحبوحه بحثهای برجام، فشارهای زیادی بر سازمان پژوهش وارد شد تا درسی تحت عنوان برجام در کتابهای درسی افزوده شود .اما آن روز نظریه ی کارشناسی مؤلفان کتابهای درسی این بود که اولاً چنین اقدامی نیازمند مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش است و ثانیاً این موضوع با توجه به ابهامات فراوان که پیرامون آن وجود دارد، ظرفیت تبدیل شدن به یک واحد درسی را ندارد. اما موضع کارشناسی و حقوقی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی برای گروهی از دستاندرکاران ناخوشایند بود که بعدها در موضعگیریهای آنان درباره کتابهای درسی در قالب کهنه بودن محتواهای آموزشی، غیرکاربردی بودن آن و یا ناکارآمد بودن آن سازمان ظهور پیدا کرد.
لذا بعد از عدم توافق با سازمان، به صورت غیرمتعارف از سوی آموزش و پرورش شهر تهران در برخی مدارس، کلاس درس برجام برگزار شد و حتی "آقای رئیسجمهور در روز چهارشنبه 21 بهمن ماه 1394 در مراسم بهرهبرداری همزمان از پروژههای آموزشی، پرورشی و ورزشی در دبیرستان شهید سیدفاطمی و دبیران منطقه 16 تهران ضمن بازدید از پروژه، از کلاس درس برجام نیز بازدید کرده و پس از طرح سوالاتی درباره کم و کیف تحصیلی دانشآموزان و اطلاع یافتن از اینکه دانشآموزان در حال فراگرفتن مبحث برجام در درس تاریخ هستند از یکی از دانشآموزان خواست که درباره آنچه فرا گرفته است، توضیحاتی دهد." (پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری)
هرچند این اقدام خلاف مقررات آموزشی در شهر تهران اتفاق افتاد اما بعد از آن مسئولان سازمان پژوهش با تحمل فشارها باید پاسخگوی افکار عمومی در این خصوص بودند و در عین حال باید حرمت وزیر، معاون آموزشی و مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران را نیز مراقبت میکردند و متاسفانه بعدها مقوله 2030 نیز بر آن افزوده شد که گاه و بیگاه هنوز هم افکار عمومی نگران دور زدن مقررات آموزشی و تربیتی توسط ارادههای فائقه هستند.
البته یادآور میشوم سازمان پژوهش ، نه در مورد برجام و نه سند 2030 و حتی پیش از آن نامه ی پیامبرانه ی رئیسجمهور پیشین خطاب به جورج بوش رئیسجمهور آمریکا ، زیر بار درج این مطالب به عنوان محتوای آموزشی و تربیتی نرفت و امیدوارم همین روال علمی و پژوهشی، نگاه اسلامی و انقلابی با رعایت مصالح و منافع ملی در تولید برنامههای درسی سریان و جریان داشته باشد.
اما امروز پیشنهاد من افزودن درس برجام در کتابهای درسی است؛ لذا پیشنهاد میکنم حتما این تجربه ی مهم تاریخی (به تعبیر آقای رئیس جمهور )تحت عنوان درس برجام و خیانتها و جنایتها و عدم پایبندیهای آمریکا به توافقات و تعهدات در کتاب تاریخ معاصر ارائه شود تا افکار عمومی بهویژه نسل جوان ، مسئولان آینده کشور، آن را فراموش نکنند و دیگران نیز دست به تحریف آن نزنند.
بیانات دیشب آقای رئیسجمهور از آن جهت قابل اعتنا و استناد و حائز اهمیت است که خود ایشان به صورت مثبت اندیش و به دور از پیشداوری بدبینانه، کارگردان و بازیگر این عرصه ی مهم دیپلماتیک بودند و کسی نمیتواند به این دریافت روشن و قاطع ایشان خرده بگیرد و در پیمانشکنی و عدم پایبندی آمریکا به توافقات بینالمللی و رعایت حقوق ملتها تردید نماید.
به اعتقاد من، این درس بزرگی است که آقای رئیس جمهور با تجربهای سنگین به نسل آینده منتقل می نماید. هرچند پیش از این رهبر فرزانه انقلاب اسلامی این واقعیت را پیشبینی و نسبت به آن هشدار داده بودند.
حال اگر در نگارش این نامه احساس فوریت میشود بدان خاطر است که مقرر است در سال تحصیلی 98-97 در کتاب تاریخ معاصر ایران، بخشی از اسناد لانه جاسوسی منعکس شود و چه بهتر که این تجربه ی جدید نیز شاهد بر همه ی ادعاها در کنار آن مطالب تدریس شود.
آروزی توفیقات روز افزون شما را در دوام خدمت به نظام جمهوری اسلامی دارم.
محی الدین بهرام محمدیان
۱۳۹۷/۲/۱۸
- روزنوشتها
- 5468 مرتبه بازدید
نظرات
کاربر مهمان
19 ارديبهشت, 1397 - 23:47
لینک مستقیم
حاج آقای عزیز، شما هنوز هم
حاج آقای عزیز، شما هنوز هم نگران کتابهای درسی هستید. حیف که قدرتان را ندانستند
کاربر مهمان
23 ارديبهشت, 1397 - 00:33
لینک مستقیم
آیا این نامه واقعا درخواست تدریس برجام در کتاب درسی است؟!
اقای محمدیان آیا این نامه واقعا درخواست تدریس برجام در کتاب درسی است؟! یا اینکه می خواهید افشاگری کنید؟
آی این درخواست شما نباید در شورای عالی مطرح شود؟درخواست شما چه تفاوتی با دستور سابق دارد؟!!!!
دکتر محمدیان
23 ارديبهشت, 1397 - 00:56
لینک مستقیم
درخواست تدریس برجام
با سلام
بله ، واقعا این درخواست تدریس جدی و از روی تأمل است . زمانی که موضوع برجام مطرح شد بیشتر در درگیری های حزبی و جناحی اطراف و اکناف آن نامعلوم بود و علاوه بر آن به صورت یک درس مستقل درخواست می شد.! اما امروز ابعاد قضییه معلوم و پیمان شکنی امریکا واضح است و آقای رییس جمهور از این واقعیت تلخ به عنوان یک اتفاق قابل تأمل و روش همیشگی امریکا یاد کرده اند . آیا نباید این حقیقت به نسل آینده با استدلال و شواهد تاریخی منتقل کرد؟
ثانیا ً پیشنهاد ما یک درس مستقل نیست بلکه این بحث را مرتبط با جنایتهای امریکا و اسناد لانه جاسوسی که قبلا تایید و تصویب شده است که در کتاب تاریخ معاصر ارایه شود ، پیشنهاد کرده ایم .
سید مرتضی
4 تير, 1400 - 01:10
لینک مستقیم
برجام فرجامی نداشت!
ای کاش آن روز نصیحت و هشدار رهبری را میشنیدن کشور را پای برجامی که فرجامی نداشت معطل نمیکردند.!
Pages
نظر دهید