زیّ طلبگی را حفظ کنیم!!

بسم الله
امروز دهم شهریور ماه سال١٣٩٣ به مناسبت روز جهانی مسجد، مراسم مهمی با حضور علماء و ائمّه ی محترم مساجد تهران در "برج میلاد" با سخنرانی جناب حجة الإسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. بیانات رئیس محترم جمهور در این مراسم حاوی مباحث راهبردی در حوزه ی فرهنگ و سیاست خارجی بود. تأکید ایشان بر نقش محوری روحانیت در عرصه ی تبیین و ترویج اندیشه ی دینی و معارف اسلامی و مسؤولیت فرهنگی آنان و همچنین کارکردهای مسجد قابل تقدیر است.البته از ایشان نیز با توجه به سابقه ی و صبغه ی عالم دینی و روحانی بودن ،انتظاری جز این نمی رود. همچنان که تأکید آقای رئیس جمهور بر آزادسازی قبله ی اول مسلمین، بیت المقدس و مسجد الاقصی،یادآوری مجدد اصل تغییرناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به قضیه ی قدس و فلسطین و باز دلیلی بر عزم و اراده ی استوار و نستوه دولت و ملت ایران بود.
در این بین صحبت های جناب حجة الإسلام آقای حاجی علی اکبری رییس محترم مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز جالب و قابل اعتنا بود،بویژه این فراز که خبرگزاری ها و از جمله خبرگزاری شبستان به نقل از ایشان منعکس کرده بودند:" در دکترین نظام تعلیم و تربیت و عرصه های سیاسی و دیپلماسی خارجی مسجد به عنوان کانون مرکزی مورد توجه قرار می گیرد. "
باز از جمله محاسن این جلسه، تقریباً آنچه در صفحه ی تلویزیون قابل مشاهده بود، شرکت اکثریت علما و ائمّه ی محترم مساجد بود. البته بنده به دلیلی که ذکر خواهم کرد، از بهره مندی حضوری از مباحث مطروحه این جلسه محروم بودم.
اما آنچه مرا وادار کرد این چند جمله را با عنوان "زیّ طلبگی را حفظ کنیم" بنویسم و اسباب تصدیع خوانندگان بویژه آقایان علما را در صورتی که شانس داشته باشم ،آنان نیز این نوشته را ملاحظه کنند ، فراهم کنم حاشیه ی این اجلاس است که به اندازه ی متن برایم مهم نمود و آن محل برگزاری این اجلاس است!!!
نمى دانم شما نیز این تصور را می توانید داشته باشید که کسی از من امام جماعت مسجدو یا از جناب حجة الإسلام حاجی علی اکبری بپرسید : اگر مسجد کانون مرکزی تعلیم و تربیت و..... و حتی سیاست خارجی است و یا اینکه پیامبر مهم ترین تصمیمات حکومتی را در مسجد به شور می گذاشت و حتی از مسجد تجهیز جیش می کرد و هیآت سیاسی و وفود قبائل را در مسجد به حضور می پذیرفت و در انقلاب اسلامی مسجد کانون بسیج مردمی و حضور شخصیتهای تراز اول کشور بوده و هست، چرا و با ملاحظه ی کدام مزیت و مرجحی محل برگزاری چنین جلسه ی مهمی را از مسجد به برج منتقل کرده اید؟ ! جوابمان چه خواهد بود؟
اگر بپرسند: کدام محظور و یا مشکلی شما را وادار کرد جلسه ای که به عنوان روز جهانی مسجد و سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی در جهت تبیین نقش و اهمیت مسجد و همبستگی جهانی مساجد برگزار می شود را در محلی غیر از مسجد برگزار کنید؟
مشکل فضای وسیع و جای دل باز داشتید ؟ مسجد و مدرسه شهید مطهری بود! مشکل امنیت و حضور مقامات بود ؟ مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری بود! مشکل اطلاع رسانی و تبلیغات بود؟ مسجد بلال صدا و سیما این امکانات را داشت! مشکل مبلمان و صندلی و پارکینگ بود؟ مسجد نور بود و....پس چرا؟؟
اگر فردا کسی از ما در مقام امر به معروف و نهی از منکر از برگزاری نامناسب فلان جشنواره و سمینار و سمپوزیوم در برج میلاد و امثال آن سؤال یا انتقاد کند، توجیه ما چه خواهد بود ؟ منظور من این نیست که خدای ناکرده مجلس امروز نامناسب برگزار شده بلکه عرضم این است که برگزاری نشست مسجد در برج میلاد مغایر با شأن روحانیت و نوع چشم هم چشمی عوامانه و یا نوعی خود کم بینی عقده گشایانه در منظر عمومی جلوه می کند.
حق دارند اگر کسانی به ما انتقاد کنند که اهمیت مجلس به مطالب آن است، و به قول خود ما ها شرف المکان بالمکین است ، نه زرق و برق و ارتفاع و بلندی آن. امام رحمة الله تعالی علیه و مقام معظم رهبری مد ظله العالی همیشه تأکید بر ساده زیستی ، کم مؤونه بودن روحانیت داشته اند و سفارش رعایت زیّ طلبگی را می کردند. نقل است ؛ امام بر روی قالیچه ای که یکی از مریدان به عنوان سجاده آورده بودند نماز نخواندند و حتی علیرغم اصرار نزدیکان حاضر نشدند به عنوان تبرک روی آن سجاده یک وعده نماز بخواند و به هدیه کننده برگردانند! فقط فرمودند:" احمد آدم کم کم این طوری طاغوتی می شود"!
اجازه دهید این کوچکترین برادر تان از باب تواصی به خیر و حق کلام امام راحل عظیم الشأن انقلاب را تکرار کند که: زیّ طلبگی را حفظ کنیم.

دهم شهریور ١٣٩٣ موافق با پنجم ذی القعده١٤٣٥
اقل الطلاب محی الدین محمدیان

نظرات

سلام علیکم
در زمینه مکان مراسم بر گزاری روز جهانی مسجد اشکال گرفته اید من احساس میکنم" زی طلبگی " با یک مجلس در برج میلاد به هم نمی خورد جنابعالی سه مسجد نام بردید وبرای هرکدام مزیتی عنوان نمودید که هرسه مزیت را یکجا نداشتند ما با خود مسجد هیچ مشکلی نداریم و مطئنم اگر امام جماعت ما همواره با نیت پاک و عمل صالح و رنگ خدایی حرکت کند و بدور از ریا و دروغ باشد با یک همایش دربرج میلاد به هیچ کجا بر نمی خورد نیت بانیان عمل همایش و نتیجه بخش بودن همایش مهم است که خدای ناکرده شامل همایش های برگزارشده قبلی که فقط مقطعی است وبعد به کل فراموش می شودو تا سال بعد فقط رقم همایش ها بالا می روداولین اجلاس سراسری ....دهمین اجلاس ....
حال که خود جنابعالی امام جماعت مسجد نور میباشید و سرما و گرمای سال را نمی بینید وسایل گرمایی و سرمایی عالی همه امکانات لوکس و لوستر فلان و ... چرا چنین "ادعایی زی طلبگی" دارید اساس اسلام براین جمله بنا شده است "آنچه برای خود می پسندید همان را برای دیگران بپسندید " حال شاید از مسجد های دیگر که حتی وضوخانه درستی ندارند چه رسد به سایر امکانات فرش برق کولر ..... بی خبرید؟؟؟؟؟؟
رطب خورده کی کند منع رطب ......

حرف حساب را شنیدن که عصبانیت ندارد این چه حرف بی ربطی است که می زنید مسجد نور مگر مسجد شخصی حضرت استاد محمدیان است؟ مؤمنین مسجدی خوب و با آبرو ساخته اند برای اقامه نماز و امور تبلیغی دینی همراه با امکانات جانبی برای راحتی شرکت کنندگان در مراسمات مسجد. مگر انتقاد ایشان به امکانات و یا زیبا بودن مسجد و یا جایگاه جلسه است ایشان می گوید مکان برگزاری اجلاس مسجد وموضوع آن با برج تناسب ندارد اولا، و همچنین حضور در اجلاس مسجد برای روحانیت در جایگاه نامناسب ،متناسب با شأن نیست!

از جنابعالی به خاطر این تذکر بجا و لازم سپاسگزاری میکنم و باید حتما خاطرمان باشد که عزت روحانیت به مقامات ظاهری نیست آنچه روحانیون را سربلند و محبوب می سازد تقوا و در خدمت مردم بودن است.

سلام علیکم حاج آقا از سر خیر خواهی تذکر می دهم تا آشنایان همه از شما شکایت نکرده اند و توبیخ نشده اید زی طلبگی را فراموش کنید و برای کسب قلوب مرفهان با درد و بی درد پا برهنگان را بیاد نیاورید و از انقلاب به پایین نروید و همیشه در صدر راه بروید همت نیز شعارتان باشد و اگر آزادی را یاد کردیدًبرای پرواز باشد وگرن از آزادی به ابوذر و امام خمینی رسیدن شما را دچار ترافیک خواهد ساخت. من آشنای٢ هستم ولی آشنای ردیف ١ حتما از خیرخواهان شماست.

با سلام ، خدا خیرتان دهد حاج آقای محمدیان من و بچه هام نیز خیلی شگفت زده شدیم از اینکه اجلاس مسجد را در برج میلاد برگزار کردند پسرم می گفت شاید شهرداری می خواهد به امام جماعتها سفارش تبلیغ بازدی برج را بدهد و یا اینکه مسجدی ها از سینمایی ها عقب نمانند اگر اینطوری بشه علمای دیگه عالم به زمان نمی شوند.

حق را بگویید و از ملامت ملامت گران نترسید. توصیه استاد محمدیان به دانشجویان رشته الهیات در هشتم محرم سال ١٤٣٣

سلام علیکم
اسلامی عزیز نظر شما محترم است اما
نظرآشنای 1 خیلی مشخص است و اصلا عصبانی نیست لطفا دوباره مرور کنید بلکه شما عصبانی هستید و باز زود قضاوت کرده اید ایشان اتفاقا نظرشان واضح است که زی طلبگی نباید با یک مجلس در برج میلاد یا امام جماعت مسجد نور بودن از بین برود چون هدف و نیت عمل و خدا محور بودن عمل مهم است و نظر ایشان این است که دستاوردهای هر همایش یاکنگره ، سمینار ..... مهم تر است که باید مقطعی نباشد و پایدار و تثبیت گردد وبر روی آن در جامعه کار شایسته صورت گیرد نه محل و مکان و اینکه فقط شماره اجلاس و همایش بالا رود و هزینه ها به هدر ......... لطفا به حاشیه نروید

درود بر استاد بزرگوار، حق گو و دلیر

زی طلبگی را حفظ کنیم ...لایک داره حاج آقا

استاد محترم جناب آقای دکتر محمدیان حمایت کامل خود را از نوشتار ارزشمند شما با عنوان زیّ طلبگی اعلام میداریم و خدا را شاکریم که از وجود امثال شما دلسوزان در جامعه اسلامی خود بهره مندیم .

سلام علیکم ،حضرت حاج آقای محمدیان، به عنوان یک طلبه ی سطح خوان از حساسیت حضرت عالی نسبت به شؤون روحانیت به نوبه خودم سپاسگزارم . برای این که برخی از اعزه نیز عنایت بیشتری کنند شاهد مثالی از همین مراسم شروع سال تحصیلی حوزه های علمیه تهران می زنم . حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی مدظله از قم قبول زحمت کردند علیرغم دوری راه و حساسیت موقعیت ایشان در مراسمی که با حضور طلاب ، اساتید و روحانیون در مصلای امام خمینی بسیار با شکوه برگزار شد، شرکت کردند. این مراسم نمونه ای از یک مراسم معنوی ، روحانی ،علمی و متناسب شأن روحانیت بود که اگر به عبارت مختصر المعانی خوانها بخواهم بگویم مجلسی بود مناسب حال و متناسب مقام.

من نظر آشنای ١ را خواندم حرف شان برای خودشان محترم ، ولی جواب نقضی ایشان به حضرت آیةالله محمدیان واقعا بی معنا است. چون حاجی آقا در مسجد نور که امکانات خوب اعم از فرش و وسائل سرمای شی و گرامایشی دارد پس خودش از زی طلبگی خارج شده نباید دعوت به زی طلبگی کندو ضرب المثل زده که رطب خورده منع رطب کی کند؟!
پس به گمان آشنای یک مرحوم آیةالله ... آقای بروجردی که مسجد اعظم را بنا کردند از زی خارج شده بودند و یا مراجع و علمایی که در مساجد بزرگی مثل مسجد اعظم ،جامع تهران و شیراز و یزد و یا حرم امام رضا و حضرت معصومه و سایر اعتاب مقدسه نماز می خواندند از زی طلبگی خارج شده اند و حق امر به معروف و ... ندارند

بنده معتقدم استقلال روحانیت تشیع و توفیق آن مرهون آزادگی و عزت نفس آن و عدم تعلق خاطر به امور دنیوی است . روحانیت در روزگار ما نباید مرعوب شرایط بشود و در مسابقه تجمل گرایی و عناوین ظاهری شود. عزت روحانیت وابسته به علم و تقوا و خدمت به مردم و صداقت و نیت خالص است.

سلام حاج آقا.
بسیار عالی....

همه فرمایشات در مورد زی طلبگی و پرهیز از تجمل گرایی درست و بجا...اما مهمتر از همه اینها بیت المال است،برگزاری این همایشها با هزینه های غیر ضروری خسارت است به بیت المال؛آن هم در شرایط اقتصادی امروز.فرق هم نمی کند مسجدی باشیم یا سینما گر!!!
شیعه بودن حجت را تمام می کند.همه باید از مولایمان علی(ع) الگو بگیریم.
...
...
ببخشید 6+11 چند میشه؟!

به نظرم اگر اول آخرین پیام نمایش داده شود بهتر است
متشکرم

باسمه تعالی
درد نامه یک معلم مدرک معادلی
در روابط اجتماعى،کسانى بر دلها حکومت مى‏کنند که دلشان راخانه مهر و محبت مردم کرده باشند. برعکس، آنان که «خود» را بیش از همه مى‏پسندند و «خود» را بیش از دیگران دوست دارند و آسایش و راحتى خود را بر دیگران ترجیح مى‏دهند، نه نزد خدا و رسول اعتبارى‏دارند، نه در دل و جان مردم، جایى و موقعیتى .
سلام،سلامی که از سوز دل یک فرهنگی با سابقه ی 20 ساله بگوش می رسد.معلمی که که عناوینی چون معلم نمونه کشور،پزوهشگر برتر استان،بسیجی نخبه کشور و ...عناوینی که در این مجال نمیگنجد را یدک می کشد.اصلا بگذریم من را یک معلم ساده بدون هیچ یک از این عناوین فرض کنید .معلمی که دوران تربیت معلم ممتاز و 3 سال داوطلبانه در نقاط محروم استان خویش تدریس نموده است.با مشقت فراوان آزمون کارشناسی داده است و با هفته ای 3 روز تدریس و 3 روز دانشگاه آنهم با فاصله ای 400 کیلومتری شاگرد اول بوده است.دوران کارشناسی که هم اینک میگویند نباید آزمون میدادیم و شرکت میکردیم .همان کارشناسی که الان بعد از سالها آنرا چماق کرده و بر سر ما عده ای از فرهنگیان می زنند.گناه ما چیست که مسئولین وقت اهمال کردند و ما را بیخبر از همه چیز درگیر مسئله ای بنام مدرک معادل کردند!!!اصلا باز هم از این که معلم هستم و آینده سازان جامعه را به دستان ما سپرده اند هم بگذریم .من یک شهروند ایرانی هستم زاده ایران آزاد که حاضر نیستم ذره ای از خاکم را به اهریمن بسپارم.رهبرم را عاشقانه دوست دارم و به ایرانی بودنم افتخار می کنم.آیا با تمام این اوصاف من شهروند ایرانی را باید از حق تحصیل محروم کنند؟آیا حق دارند به خاطر خطای دیگران مرا محکوم کنند؟ جای بسی تعجب است که اهمیت اتباع کشورهای همسایه از من شهروند بیشتر است به آنان اجازه تحصیل می دهند و به امثال من نه!!!جالب ان است که شخص دوم کشورم مقام ریاست جمهوری و ارگان تصمیم گیری چون شورای عالی به ما اجازه ی دهند و مصوبه ابلاغ می کنند اما وزیران آموزش و پرورش و علوم نه تلاشی می کنند برای ابلاغ .و حتی عده ای گستاخانه امضای ریاست جمهوری را صراحتا اعلام می دارن که قبول نداریم (شاه می بخشد و وزیر نمیبخشد). در حالیکه باید به آنان خاطر نشان کرد :گوهر «خدمتگزارى به مردم‏»، تنها در دلهاى وارسته از منیت و خودخواهى یافت مى‏شود. خداى مهربان، بندگانش را دوست دارد.کسانى را هم که به بندگان خدا خدمت و مهربانى کنند، دوست مى‏دارد و این مقتضاى محبت و علاقه است.

بسا افسوس برحال معلمانی چون من .انان که شیفته علم هستند و سدی بزرگ در برابر آنان قرار داده اند.ما همیشه در سخن و سخن رانی استاد بوده ایم در مقام وزیر و وکیل و... داد از تحصیل علم و بالا بردن سطح تحصیلات می زنیم اما در عمل خودمان دیوار بلند بر سر راهشان می سازیم.وما متحیران مانده ایم دم خروس را قبول کنیم و یا قسم حضرت عباسشان را!!!!
بیشک تمام ما انسانها می دانیم اهمیت دادن به تحصیل و استاد نتیجه اش ابادانی و سربلندی کشور است.چرا که اساتید فرزانه اینده سازان را تعلیم و تعلم می دهند.حال با تمام این اوصاف آیا رواست عده ای از معلمانی که شیفته دانش و تحصیلند را به بهانه های واهی مایوس و از این حق مقدس محروم سازیم؟چه بر سرما آمده است که اینچنین تصمیم های غیر مسئولانه اتخاذ می کنیم؟!مگر فرهنگیان سال 1377 به بعد با مدرک معادل !!! بشر نیستند ؟از آن این مرز و بوم نیستند؟مگر عاشقانه در کلاسهای درس عشق و ایمان را به شاگردانشان تلمذ نمیکنند؟ که این چنین باید برای ادامه تحصیل ذلیل و خار شوند.شاید هم به خیال خام عده ای نامسئول اینان باید به هر صورت ممکن در این سطح متوقف شوند و حتی دم برنیاورند چرا که مدرک آنان معاد لست؟ در حالیکه واحدهای دانشگاهیشان از خیلی دانشگاهها بیشتر و مطابق با قانون بوده است.
این روزها دلم برای خودم و امثال خودم می سوزد چرا که هر کسی از راه می رسد برای ما سازی می زند و ما مانده ایم به کدامین ساز آه و افسوس سر دهیم!!هرکسی هرجور بخواهد برایمان قانون تفسیر می کند!واقعا سزاست اینطور به سخره گرفته شویم.آنهم معلمی که مولایمان امیر المومنین فرمود من علمنی حرفا قد صیرنی عبدا.کجایند آنان که بر منبرها سخن از علی علیه السلام می زنند و خود را پیرو او می دانند.این بود روش مولایمان؟آیا اینچنین معلم را ارج می نهاد که شما به ظاهر پیرو ها برسر معلمان طالب علم اینچنین عذاب می آورید؟
آنقدر درد در گلو دارم که مانده ام چه زمان و چه دارویی مرا تسکین خواهد داد! آنقدر اشک در حدقه چشمان جمع شده است که اگر سرازیر شود بی محابا راز مرا آشکار خواهد کرد که برای ادامه تحصیل باید اینچنین زجر بکشم فقط یک کلام:
خدایا دادمان را به درگاه عدل خودت آورده ایم آنجا که دیگر صغیر و کبیر نمیشناسد ،قادر لایزال دستان امیدمان را که تهی است از اتکای به بندگانت و سرشار از توکل بر خودت است را به رسم ادب به اسمانها بالا برده ایم باشد که نا امید برنگردد(الهی آمین)

حقیقت اینه که من از حاج آقا محمدیان بدم می آمد اما با این حرف ایشون که کاملا به جاست نظرم عوض شد در مورد ایشون

سلام حاج آقا محمدیان
با تشکر از زحمات حضرتعالی در حیطه وظائف خود در حوزه تعلیم و تربیت
حقیقت اینکه شما از محل برگزاری برج میلاد در مراسم روز جهانی مسجد با پیامی پیرامون "زی طلبگی را حفظ کنیم " ایراد گرفته بودید و نکاتی را یاد آوری نموده بودید
حال درست در کمتر از یکسال یعنی از 10 شهریور1393 تا کنون نگذشته که مراسم اجلاس سراسری مدیران آموزش پرورش در برج میلاد بر گزار شد
حال نظر شما در این باره چیست جز اینکه حوزه تعلیم و تربیت اسلامی هم باید الگو و اسوه عملی برای همه ما باشد ؟ سپاسگزار خواهم شد اگر توضیحی در این خصوص بفرمایید با تشکر از توجه حضرتعالی

سلام علیکم ،آشنای عزیز حرف حساب جواب ندارد.

حاج آقا دوست داریم واقعا مردی . آشنای عزیز نیز بداند برگزار کننده اجلاس رؤسای آموزش و پرورش تنها با اراده ایشان نبوده ،

آشنا ،چرا به آموزش و پرورش که رسید آسمان تپید ؟! آقای دکتر نظر خودشان را گفته اند. اگر سمینار دولتی در یک مکان دولتی برگزار شود اشکال دارد؟ روحانیت با یک وزارتخانه حتما فرق دارد.

به نظر بنده،آن مراسم پارسال که با ائمه جماعات و در خصوص مساجد و...در برج میلاد برگزارشد با این مراسم که در برج میلاد برگزار شد فرق زیادی هست.
به هر حال انتظار میره که کسانی که متولی تعالیم الهی و امور دینی در مساجد هستن در عمل نیز ساده تر و دور از تجمل گرایی...و این قبیل مسائل باشند

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.