رسانه های بیگانه و رقیب جریانی مخرب برای آموزش زبان فارسی هستند / ماموریت خطیر فرهنگستان زبان فارسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دومین همایش ملی آموزش زبان فارسی و زبان شناسی به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس،دبیرخانه راهبری زبان و ادبیات فارسی وزارت آموزش و پرورش و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در تالار حافظ شیراز برگزار شد.
در ابتدای این همایش کاوه پیشقدم،رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس پیرامون مکتب ادبی شیراز سخن گفت و خاطر نشان کرد که مکتب ادبی ایران بعد از ظهور فردوسی است.
در ادامه حجت الاسلام بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش با مطرح کردن 11 حوزه یادگیری تصریح کرد:آنچه حلقه اتصال و پیوند دهنده یادگیری ها در حوزه های محتلف است زبان فارسی است و این زبان علاوه براین که زبان ملی ماست،زبان آموزشی،علمی،فرهنگی و دینی ما محسوب می شود.
وی گفت: امروز شکل گیری یادگیری زبان فارسی متحول شده و با اسلوب،روش و سبکی نو ارایه می شود که مشکلاتی برای فرزندان ما به وجود نیاورد.
محمدیان رسانه های بیگانه و رقیب را جریانی مخرب برای آموزش زبان فارسی دانست و گفت:برای برون رفت از این مسئله باید فرهنگستان زبان فارسی کار دو چندانی کند و به مصداق مصرع«بسی رنچ بردم در این سال سی»فردوسی بزرگ،فعال تر عمل کرده و با سرعت بیشتربه واژه سازی بپردازند تا واژهای بیگانه سریع تر بر زبان آیند و روان تر تلفظ شوند.
سپس محمد حسین روزی طلب،مدیرکل آموزش و پرورش فارس نیز با بیان این که زبان فارسی باید به عنوان الگوی ایرانی-اسلامی زبان مطرح شود اظهار داشت:زبان فارسی زبان کاملی است و دارای پشتیبانی های انسانی و فرهنگ غنی اسلامی است و نویسندگان،ادبا و شاعران ما تنها نویسنده و شاعر نبوده اند بلکه فقهای عادل و عرفایی بوده اند که اغلب آثار آنها آمیخته با حکمت است.
در ادامه این همایش احمد همتی بوشهری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در رابطه با تعریف زبان و ادبیات بیان داشت:ادبیات نتیجه ذوق سلیم انسان های هنرمند است که اگر در راستای تعالیم دین قرار گیرد،به خروجی مضاعفی دست می یابد.
همتی بوشهری افزود: صراحت بیان،استواری سخن،شیوایی و سادگی و لطف کلام،عظمت و استدلال شاعران باعث سر زندگی،نشاط،امید و بالندگی است و این مهم تنها از نویسندگان و شاعران بر می آید.
وی گفت: ما باید زبان هنر را برای انتقال مفاهیم،کلمات و اشعار نغز شاعران،حتی از طریق ایجاد سامانه و پیامک ها برای پیوند دهی نسل جدید با فرهنگ غنی خود بکار گیریم تا از بحران هویت که خواست دشمنان ماست،جلوگیری کنیم.
جباری،معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس در حاشیه این مراسم به خبرنگار آنا گفت:پس از راه اندازی سامانه اینترنتی همایش و توزیع پوستر و فراخوان ،800 چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال شد که نزدیک به 600 چکیده مورد پذیرش داوران قرار گرفت که در ادامه پژوهشگران اصل مقاله را به دبیرخانه همایش ارسال کردند و در مجموع 500 مقاله کامل دریافت شد که 250 مقاله پذیرش نهایی و 150 مقاله نیز پذیرش مشروط شدند و 100 مقاله مردود اعلام شد.

وی افزود: همچنین پس از انجام اصلاحات برروی مقالات پذیرش مشروط در مجموع 357 مقاله مورد پذیرش نهایی هیات علمی داوران قرار گرفت.
جباری اظهار داشت:در پایان 136 مقاله برای ارایه به صورت سخنرانی و 221 مقاله برای ارایه به صورت پوستر گزینش شدند.

منبع خبر:

تاریخ خبر: 
شنبه, 28 ارديبهشت, 1392

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.