فطرت، موتور حرکت انسان از حیات نباتی و حیوانی به حیات عقلانی
دکتر محمدیان اضافه کرد: تفاوت ماهوی این برنامه با برنامه گذشته در این است که حیات انسانی و به قول زنده یاد استاد محمد تقی جعفری(ره) حیات معقول را جایگزین حیات نباتی و حیات حیوانی میکند که موتور حرکت آن فطرت است و در نظام تربیتی گذشته مغفول مانده بود.
وی تصریح کرد: هدف خلقت انسان تنها به خور و خواب محدود نمی شود (این ها در گیاهان و جانوران هم وجود دارد) بلکه انسان آمده است تا با تکیه بر فطرت خداجو، کنجکاو، زیبایی دوست، حق طلب، عدالت خواه و ... مسیر کمال را طی نموده و به مراتبی از حیات طیبه و خلیفه الهی دست یابد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ضمن مقایسه دو دیدگاه اومانیستی و اسلامی اضافه کرد: انسان متکی بر تفکر اومانیستی سعی دارد فطرت را در خدمت غرایز قرار دهد در حالی که اسلام غرایز را در خدمت فطرت قرار میدهد که انسان رفتار غریزی خود را با تکیه بر فطرت کمال جو تعدیل کند که این فطرت در 5 عنصر تفکر، ایمان، علم، عمل و اخلاق تجلی مییابد.
وی افزود: چیزی که در گذشته به عنوان ضعف اساسی نظام آموزشی مطرح میشد، تکیه بر حافظهمداری بود که ذهن دانشآموزان را به انباری از دانشهای گاه غیر کاربردی تبدیل مینمود بدون آن که دانشآموز از چیستی و چرایی آن مطلع باشد.
اما امروز ما درس تفکر و پژوهش را وارد کلاس و مدرسه کردیم تا اندیشه جای محفوظات را پر کند و به آنچه میآموزد اعتقاد و ایمان پیدا کند و نتیجه دانش در عمل صالح وی که همان اخلاق است، متجلی گردد. این 5 عنصر چگونگی رابطه با خود، خدا(خالق جهان هستی)، خلق(دیگران) و جهان آفرینش(طبیعت و مخلوقات) را تعریف میکند . یعنی آنکه همه تحولات و اتفاقات زیر چتر عنایت و حمایت او صورت میپذیرد، یعنی خداوند متعال نیز مورد توجه قرار گرفته است که در گذشته به طبیعت و علم نسبت داده میشد و علت العلل یا مسبب الاسباب مورد غفلت واقع شده بود.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود: البته برای آموزش، تنها به کتاب درسی اکتفا نشده و همراه آن بسته آموزشی متنوع و متناسب با سن و جنس دانشآموزان نیز تدارک دیده شده است که معلم را در انتقال اطلاعات و مفاهیم کمک خواهد کرد.
دکتر محمدیان با اشاره به روایتی در باب ضرورت ثبت علوم و دانشهای نو و تجربیات بدیع افزود: سینه هریک از شما مالامال از خاطرات ارزشمندی است که اگر ثبت نشود به زودی غبار فراموشی آن را فرا خواهد گرفت. لدا توصیه میکنم تمام فعالیتهای خود را بنویسید تا دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند و مجبور نباشند راه های آزموده شده و شکست خورده را دوباره بیازمایند.
- 12319 مرتبه بازدید
نظرات
رحماني
3 شهريور, 1393 - 12:05
لینک مستقیم
تشکر و قدردانی
رستگاران
4 شهريور, 1393 - 00:29
لینک مستقیم
نظریه اسلامی تعلیم و تربیت
آراني
5 شهريور, 1393 - 19:46
لینک مستقیم
تبیین فطرت
سليقه دار
6 شهريور, 1393 - 04:04
لینک مستقیم
تفکر و پژوهش
كيومرث قادري
6 شهريور, 1393 - 09:19
لینک مستقیم
دوره ی آموزشی معلمان
ح ت ا
7 شهريور, 1393 - 09:14
لینک مستقیم
تفاوت بین غریزه و فطرت
نظر دهید