گفتگوی 31 اردیبهشت 1393

قرار بود، گفتگو با حجت‌الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر محمدیان، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را کمی متفاوت برگزار کنیم، سؤالات کوتاه و پاسخ‌های ایشان موجز. ولی آن چه می‌خواستیم نشد و البته در جاهایی هم سؤال ایشان را به شرح بیشتر وادار می‌کرد.

*کوتاه از خودتان!

هم‌زمان با وزش نسیم نهضت امام خمینی، در 10 اسفند سال 1341 در شهر تبریز به دنیا آمدم. دوران ابتدایی را سال 1348 در دبستان «سلیمی» و «افتخار السادات» ، دوره راهنمایی را در مدرسه «فرقانی»، و متوسطه را در دبیرستان فردوسی به پایان رساندم و بعد از انقلاب فرهنگی وارد دانشگاه شدم و تحصیلات دانشگاهی را تا آخرین ایستگاه سپری کردم. همزمان با تحصیلات مدرسه‌ای از سال 1355 به خواندن دروس حوزوی مبادرت و در حوزه‌های علمیه تبریز، تهران و قم تا مرحله اجتهاد پیش رفتم و در رشته‌های فقه و اصول، قرآن، تفسیر، منطق و فلسفه مشغول به تحصیل و دوره‌های آموزشی جانبی را نیز در رشته آموزش مدیریت متون، مهارت‌های معلمی و ... گذراندم.

*22 بهمن!

روز شیرین پیروزی، به چشم دیدن امامت مستضعفان و شکست طاغوت. در یک کلام تحقق وعده الهی

*چه می‌کردید!

تبریز بودم، درگیر با بقایای ساواک و کلانتری‌هایی که هنوز مقاومت می‌کردند. تشکیل واحد احتیاط یا همان کمیته مسجد حاج قیمعلی.

*دیدنی‌ترین و شنیدنی‌ترین‌های آن روز!

یکپارچگی مردم، صدای الله‌اکبر و طنین سرود ایران ایران ایران رگبار مسلسل‌ها...

*بسیجیان آموزش و پرورش!

بسیجیان آموزش و پرورش، معلمان و شاگردان مدرسه عشق هستند. آموزش و پرورش و همراهان آن همیشه در میدان رویدادهای انقلاب اسلامی نقشی بی‌دیل داشته و دارد.

*غم‌انگیز‌ترین روز؟

رحلت حضرت امام (رضوان‌الله تعالی)، هر چند یک بار از آن در ارتحال آیت‌الله طالقانی در سال 58 احساس غم کرده بودم، اما 14 خرداد از جنس دیگری بود. شاید در تاریخ بتوان این روز را با رحلت پیامبر اسلام (ص) مقایسه کرد. احساس غمی که از رحلت امام (ره) بعد از گذشت یک دهه از پیروزی انقلاب اسلامی برای من رخ داد، سفر بی‌بازگشت پیامبر اسلام (ص) به عالم ملکوت در سال 10 ه.ق را برایم تداعی کرد. اما خدا را شکر؛ که خبرگان و مردم با بصیرت‌تر از آن بودند که اجازه دهند؛ سقیفه‌ای دیگر برپا شود.

*بصیرت!

تأسی به ولایت و ملازمت با رهبری، که عقب‌ماندگان از رهبری و پیشی گیرندگان بر رهبری نصیبی جز هلاکت و گمراهی نداشته و ندارند.

*یک یادگاری از پیروزی انقلاب!

بیش‌تر از تبریز در خاطرم است. به خصوص تدبیر مرحوم آیت‌الله شهید قاضی طباطبایی در پیشبرد اهداف انقلاب با روش و منش حضرت‌امام (ره)، که هم زمان باید چند جبهه را مدیریت می‌کرد. باید با نظام ستم شاهی و حکومت نظامی مقابله‌ می‌کرد تا مردم کمتر آسیب ببینند، و با برخی از روحانیان مرتبط با جریان سازش کار مدارا می‌کرد و آنها را با روشنگری از رفتن مسیر غلط یا افتادن به دام سازش نگه می‌داشت و هم مردم، به ویژه جوانان انقلابی را در مسیر انقلاب، راهبری می‌نمود تا دچار تندروی یا افراط و تفریط نشوند. هنوز که هنوز است، نقش تبریز و آیت‌الله قاضی در پیروزی انقلاب اسلامی ناشناخته مانده است.

*33 سال گذشته!

گام به گام رو به پیروزی، البته با مرارت‌ها و سختی فتح سنگر به سنگر، که ورود به هر سنگر جدید، شیرین‌تر از سنگر قبلی است.

*والفجر 8!

مقاومت، حماسه، ایثار و ... در یک کلام جنگ احزاب، که به لطف الهی با پیروزی برای ملت ایران همراه شد. برخی مناطق آن هنوز هم در ذهن دلاور مردان این مرز و بوم نام آورند؛ کانال ماهی، کارخانه نمک، فاو، شهرک دوعیجی،.. سه راهی شهادت.

*هفته دولت!

یادگار حضرت امام (ره) و نیاز مبرم همه مسلمانان در رویدادهای گوناگون منطقه‌ای و جهانی. بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان و پیروزی‌های به دست آمده برای مردم این مناطق جز با وحدت پایدار نخواهد ماند، همان گونه که همه موفقیت‌ها در ایران اسلامی با ایمان و وحدت مردم به دست آمده است.

*روحانیت!

چشم بیدار نهضت و پاسدار ارزشهای الهی و اسلامی آن، قبول سخت‌ترین و حساس‌ترین جایگاه در بین مردم، عهده‌دار امانت انبیا الهی در میان مردم که باید ابلاغ رسالت الهی را بدون ترس از کسی به انجام رسانند. شهدای روحانیت در حوزه‌‌های مختلف، شهید آیت‌الله سعیدی،‌شهید آیت‌الله غفاری، شهید بهشتی، مطهری، مفتح، قدوسی، شهدای محراب و ... و در یک جمله کشور بدون روحانیت، کشور بدون طبیب است.

*انتخابات!

نشانه شعور و تعهد مردم به آینده و حرکت درست در جهت رسیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی. انتخابات، تنها گزینش یک یا چند نماینده نیست، بلکه ترسیم راهی است که مردم می‌خواهند جامعه اسلامی در آن گام بردارد. مقدمات این حرکت در قوانین مجلس شورای اسلامی آماده می‌شود و نماد عینی مردم سالاری دینی.

*رویش‌ها و ریزش‌ها!

رشد و بالندگی انقلاب اسلامی، هرچند بسیاری از ریزش‌ها تلخ و دردآور هستند، اما شیرینی‌ رویش‌ها؛ آنها را قابل تحمل می‌کند. تاریخ همه ملت‌ها از این ریزش‌ها و رویش‌ها آکنده است، ولی با نگاهی به رویش‌های انقلاب اسلامی، ریزش‌ها از اهمیت زیادی برخوردار نیستند. البته سقوط هر برگ از درخت تناور نهضت اسلامی برای همه غمناک است.

*ویژگی‌ برتر بسیج!

اخلاص و انجام کارها بر اساس تکلیف، بسیاری از انسانها تنها بر مبنای وظیفه‌ای که بر عهده آنها گذشته می‌شود، حرکت می‌کنند و هرکجا که احساس کنند آن وظیفه را به انجام رساند‌ه‌اند؛ از حرکت می‌ایستند. اما بسیج، حرکتش را بر اساس تکلیف الهی خود آغاز و به پیش می‌برد. بسیج تشکلی قدسی، مردمی، انقلابی و بی‌منت برای خدا.

*برترین دستاورد انقلاب اسلامی!

تمام دستاوردهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ارزشمند هستند، اما از نگاه من به عنوان یک آموزش و پرورشی، می‌توانم به تربیت انسان آگاه، مؤمن، بصیر، شجاع و در یک جمله انسان الهی اشاره کنم که نمونه آنها را می‌توان در شهیدان به چشم دید، به ویژه‌ افرادی مانند شهید مصطفی احمدی روشن.

*برنامه‌های سازمان پژوهش!

انتقال و حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران، از نسل اول انقلاب به نسل‌های آینده برای آمادگی و دستیابی به حیات طیبه از معبر کتاب درسی، مجلات رشد، فیلم‌های آموزشی، لوح‌های فشرده، شبکه ملی مدارس ایران (رشد)، کتاب‌های کمک آموزشی و ... به همراه استفاده از رسانه‌های نوین گام‌هایی در این راستا برداشته‌ایم و با توکل به خدا و با عنایت حضرت حجت این مسیر را ادامه خواهیم داد.

نظرات

مصاحبه های کوتاه بسیار جالب است ، پیشنهاد می کنم در موضوعات مختلف با شخصیتهای علمی ،فرهنگی و سیاسی مصاحب با پاسخ کوتاه انجام بشود ، گفتگو های ساندویچی خوشمزه و قابل هضم و فهم است. البته این هم یک نظره، شاید قبول داشته باشید و شاید هم نه.

ای رزمندگان دیروز ، ای مجاهدان بی ادعای دوران جنگ و جهاد! مبادا آلوده ی دنیای پرزرق و برق و گرفتار عافیت زدگی شوید. پشت سر امام خامنه ای به پیش .

نظر دهید

Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.