مطالعه و کتاب خوانی

سایه گستری ادبیات کودک و نوجوان ،بسیار کند و بطیئ است ، باید در این زمینه تجدید نظر کرد. امروز کودکان و نوجوانان ما نیازمند خواندن کتابهای مفید هستند. علاقه به خواندن کم شده است و به تبع آن میزان مطالعه کاهش یافته است و اگر همین منوال باشد در سنین جوانی و بزرگسالی، خوانندگان جدی نخواهیم داشت. ....من به عنوان یک خوانده ، کتاب مطلوب خود را کم پیدا می کنم، حتی زندگی نامه های داستانی.... بسیاری از آنها به تکرار افتاده اند، شما حتی زندگی سرداران را می خواهید، می ببینید مؤسسات مختلفی دارند روی همین موضوع و همین عنوان کار می کنند، اما کارشان تکراری است. مثلا شما زندگی نامه ی شهید چمران را به چند قلم می ببینید، آیا نوآوری و بدیع بودن و ابتکاری بودن را هم در آنها مشاهده می کنید؟! من کم می بینم. زندگی نامه ی شهید همت را از چند نویسنده خوانده ام، اما تکرار گزارش و روایت است. این که از زاویه های مختلف به آن بپردازند... و جوان و نوجوان خوانده ی ما خود را به جای آن شخصیت بگذارد و ابتکار عمل را به دست بگیرد و تصمیم به کاری بگیرد ، بسیار اندک است. و از این جهت من نگرانی خود را اعلام می کنم.
ما طرحهای داستانی بسیاری را می توانیم از آیات قرآنی أخذ و اقتباس کنیم . هم چنانکه که سیره وسنت نبوی، سیره و سنت ائمه ی معصومین علیهم السلام و تاریخ بزرگان صدر اسلام، الهام بخش است.
اخیراً به جهت ماه محرم درباره ی شخصیت "عابس" کمی تأمل می کردم . این شخصیت، چقدر قابل استفاده است! یا بعضی شخصیتهایی که در رکاب حضرت سید الشهداء علیه السلام بودند، چه قدر جاذبه دارند که برای بچه های ما تبیین شوند و به صورت داستان ارائه بشنود. شخصیت های بزرگی که در انقلاب اسلامی خود ما هم بوده اند.
من توصیه ی جدی ام این است که در این زمینه ها هم، دست به قلم ببریم و آثاری را تولید کنیم. آثاری خلق شود که إن شاء الله از امتیازات ادبیات دوره ی معاصر ما باشد.(بخشی از سخنرانی ششمین دوره ی جشنواره شهید حبیب غنی پور - مسجد جواد الائمّه)

کلیدواژه:

نظر دهید

Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.