عقلانی و فطری بودن؛ ویژگی همه ادیان توحیدی

دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور با اشاره به اینکه همه ادیان الهی با 3 ویژگی عقلانی، فطری و دارا بودن مصلحتی برای انسان‌ها شناخته می‌شوند، بیان کرد: خداوند کانون قدسی، قدرت و توانایی و منبع فیض و رحمت است و همه ادیان به نماز پافشرده‌اند.

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان امروز 4 بهمن‌ماه در همایش استانی نماز با عنوان «شیوه‎ها و مهارت‌های دعوت به نماز» اظهار کرد: نماز بین همه ادیان الهی وجود داشته است؛ چرا که نماز یک امر فطری است.
وی با اشاره به اینکه همه ادیان الهی با ۳ ویژگی عقلانی، فطری و دارا بودن مصلحتی برای انسان‌ها شناخته می‌شوند، بیان کرد: خداوند کانون قدسی، قدرت و توانایی و منبع فیض و رحمت است و همه ادیان به نماز پافشرده‌اند.
دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور خاطرنشان کرد: در اسلام وقتی نماز تشریع شده است رابطه انسان با خدا از لحظه تولد تا مرگ با اوست چراکه می‌گوییم انا لله و انا الیه راجعون و اولین کلمه‌ای که کودک می‌شوند الله است و آخرین کلمه‌ای که در هنگام مرگ می‌گوید نیز الله است.
وی با اشاره به اینکه انبیای الهی، دعوت به نماز را در دستور کار داشتند، تصریح کرد: زیباترین لحظه برای انسان لحظه نماز اوست و این زیبایی را همگان دریافت نمی‌کنند؛ نماز مقبول را باید به آغوش کشید.
این کارشناس دینی یادآور شد: بدون نماز، حیات انسان، حیات حیوانی می‌شود؛ همه موجودات خداوند را تسبیح می‌گویند اما تسبیح انسان باید همراه با معرفت باشد.
محمدیان در مورد روش‌های نوین ترویج نماز ابراز کرد: اگر می‌خواهیم به فکر جامعه نمازخوان باشیم، اولین سنگ‌بنای آن باید از دوران بارداری مادران گذاشته شود. اسلام برای زناشویی و دوران بارداری توصیه‌هایی دارد که باید آن‌ها را جدی بگیریم.
وی بر تقویت عواطف مذهبی در دوران کودکی تأکید کرد و گفت: تا سن ۴ سالگی باید حس مذهبی را با بازی‌های مذهبی ایجاد کرد، با اسباب‌بازی‌هایی مثل باربی، بی‌حجابی را در بین کودکان نهادینه می‌کنیم. نمایش نمازخوانی را به مهدهای کودک و دبستان‌ها ببرید.
دبیر ستاد تفسیر قرآن کشور با اشاره به اینکه کودکان خود را جای شخصیت‌های داستان‌ها می‌گذارند، تصریح کرد: بسیاری از قصه‌های مذهبی می‌تواند رابطه عاطفی کودکان با شخصیت‌های مذهبی را تقویت کند و قهرمان‌های داستان از ویژگی‌هایی مثل نمازخوانی برخوردار باشند.
وی سن ۱۲ تا ۱۵ سالگی را دورانی خطرناک و سخت برای تربیت نوجوانان دانست و افزود: در این سن بچه‌ها به دنبال استقلال‌طلبی و استدلال‌خواهی هستند و با گروه‌های هم‌سالان بیشتر جوش می‌خورند، در همین راستا در تربیت دینی این ویژگی‌ها باید درنظر گرفته شود.

تاریخ خبر: 
جمعه, 5 بهمن, 1397

نظرات

با تشکر از استاد محمدیان
من به عنوان یک روحانی از سخنرانی استاد خیلی بهره بردم و ای کاش تمام سخنرانی پخش می شد.

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.