بعثت و مسؤولیتهای امروز ما در تربیت نسل آینده

: بعثت آغازی دوباره در تاریخ انسان برای دستیابی به حیات طیبه بود. ظهور پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بشارت آسمان برای رستگاری بشریت بر مدار توحید و خروج بندگان خداوند از بندگی غیر خدا بود.

به گزارش واحد ارتباطات بین الملل مؤسسه ی بنیاد قرآن استان قم، استاد محمدیان در جمع قران پژوهان و مربیان این مؤسسه با تبریک عید مبعث نبوی (ص) اظهار کرد: در تاریخ بشری هیچ عاملی مؤثرتر از حرکت انبیاء الهی در شکل گیری تمدن ها نبوده است و دین و مدنیت متعالی همزاد هم بوده اند. انبیاء در اولین گام انسان ها را از یوغ بندگی غیر خدا رهانیده و آنها را از جهالت و خرافه دور کرده اند.
وی در ادامه با تشریح وضعیت جهان در عصر بعثت نبوی افزود: در دوره ی ظهور اسلام نه تنها شبه جزیره ی عربستان در جهالت و نادانی و افول ارزشهای انسانی و الهی زندگی می کردند بلکه جهان متمدن آن روز مانند روم و ایران نیز در سیطره ی قیصر و کسری وضع انسانی بهتری از شبه جزیره نداشتند، تبعیض نژادی و طبقاتی، نظام برده داری و ظلم و ستم بیش از حد صاحبان زر و زور و حتی ارباب ادیان تحریف شده در چهره ی موبد و احبار و رهبان سیمای زندگی بشری بسیار وحشتناک و دهشت انگیز ساخته بود
محمدیان اظهار کرد: در این تمدن های جاهلی، در یک جا دختران را زنده به گور می کردند و در سرزمین دیگری در بازی گلادیاتورها بردگان برای تفریح قیصر دریده می شدند و از پای در می آمدند و در ایران در یک روز هزاران نفر در آتش انتقام خسرو عدالت پیشه کشته می شدند چون آیین جدید مزدک و یا مانی را پذیرفته بودند و در گوشه ای برای یک شتر یکصد سال جنگ و نزاع داشتند. پیامبر نور و رحمت در چنین روزگاری با پیام توحید و قرائت به اسم ربّ و با شعار علم و قلم مبعوث شد تا بشریت را دعوت به حیات شایسته انسانی کند: «استجیبوا لله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم».
پیام بعثت را یک پیام فرا مکانی و فرا زمانی دانست و اظهار کرد، دعوت اسلامی برای همه نسلها و تمامی عصرها در هرنقطه و مکان دنیاست و بشر امروز ی به این دعوت علیرغم پیشرفت و ترقی بیش از هر زمان دیگری محتاج است. چون بشر امروزی در دام جاهلیت نوین گرفتار الهه های شهوت و شهرت و قدرت در ابعاد وسیع تر آن شده است و رهایی از این دام و اسارت جز به دعوت آسمانی امکان پذیر نیست. انسان امروز در رجوع به فطرت خویش این نیاز را بیش از هر زمانی در می یابد اما راه دستیابی به این منبع را به درستی نمی شناسد.
استاد محمدیان افزود امروز رسالت علمای دینی حتی عالمان ادیان دیگر بسیار سنگین است. باید به نیازهای معنوی نسل جوان، کودکان و نوجوانان منطبق با فطرت آنها البته با استفاده از پدیده ها و روش های نوین پاسخ داد. وی با نقل روایتی از امام صادق علیه السلام که فرموده اند:« بادروا اولادکم بالحدیث قبل ان یسبقکم الیهم المرجئة» افزو ؛ اقدام حتمی و قطعی ما توجه ویژه به کودکان و نوجوان و پیش دستی کردن در تربیت آنها با روشهای نوین و مستند به مبانی تربیت دینی است و در این اقدام باید نسبت به گروه های منحرف پیشی جست.
محمدیان افزود: جریان استکباری که جاهلیت مدرن را راهبری می کند و همانند همه ی طاغوتهای مقابل انبیاء فریاد «انا ربٌکم الاعلی» سر داده ویا « انا احیی و امیت» ادعا می کنند، درصدد جهانی سازی سبک زندگی و ارزشهای خود هستند و نظام سلطه برای این کار از تمام ظرفیت های سیاسی و فرهنگی بین المللی سود می جوید. وی سند ۲۰۳۰ را که سند اقدام و عمل سازمان ملل و یا یونسکو برای توسعه ی پایدار معرفی شده است را مصداق همین جهانی سازی دانست.
دکتر محمدیان با اظهار شگفتی از رفتار برخی روشنفکران غربزده افزود اگر در داخل کشور بخواهیم با اتکا به نظریه ی اسلامی تعلیم و تربیت و یا سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش خود را سامان بدهیم نگرانی خود را از ایدئولوژیک کردن تعلیم و تربیت فریاد می زنند اما هیچگاه از خود نمی پرسند به کدامین منطق و دلیل باید همه ی دولتها و ملتها برای آموزش و پرورش و یا توسعه ی کشور خود از یک نسخه و سند تبعیت کنند؟! آیا تحمیل ارزشهای یک نظام فکری و غیر سازگار با فرهنگ و تمدن سایر ملتها، تحمیل ایدئولوژیک نیست؟!
محمدیان در خاتمه با ذکر این نکته که ماهنوز در نظام آموزش و پرورش رسمی علیرغم گام های ستودنی در حوزه ی آموزش های دینی، نتوانسته ایم در مهجوریت زدایی از قران و انس با معارف آن کاری درخور شأن قران انجام دهیم از قران پژوهان و مربیان و مؤلفان آثار قرانی درخواست کرد نسبت به متناسب سازی و تدوین آثار قرانی بانیازهای نسل نو و ذائقه ی آنها اقدام نمایند و راهکار های مناسب اشاعه ی فرهنگ قرانی را که منجر به مهندسی فرهنگی و توسعه سبک زندگی ایرانی اسلامی بر اساس آموزه های قرانی باشد اهتمام بیشتری بورزند.

تاریخ خبر: 
شنبه, 25 فروردين, 1397

نظرات

عید مبعث بر همه امت اسلامی مبارکباد
از شما نیز به خاطر توجه به مسأله تعلیم وتربیت دینی تشکر می کنم

لطفا در مجالی درباره فلسفه بعثت پیامبر اکرم (ص) توضیح مفصلی بدهید. با تشکر رحیمی

سلام و تبریک
پیامبران مبعوث شده اند تا بندگان خدا را از بندگی غیر خدا به عبادت و بندگی خداوند رهنمون شوند و شرک را نفی کنند و انسانها را در مسیر توحید هدایتگر باشند.

Pages

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.