یک یادداشت و چند بخش

بسم الله
در این چند روز گذشته از ماه مهر، مناسبتها و رویدادهایی بود که هر کدام شایسته ی توجه ویژه هستند. هفته ی دفاع مقدس، بازگشایی مدارس و مراکز علمی و آموزشی، مناسبت ماه محترم ذی حجة همه برای ما مهم و یاد آوردنی است. اما به دلیل مشغله ای که گرفتار آنم مجال این کار را جز به نوشتنی اندک درباره ی آنها برایم فراهم ساخت.
ولی اتفاقات دیگری نیز در چند روز گذشته واقع شد که در این یادداشت چند بخشی به آنها توجه می دهم. چون معتقدم در متن هر یک از این اتفاقها درسی آموختنی وجود دارد!
١-حضور آقای رئیس جمهور ، دکتر حسن روحانی در سازمان ملل متحد و ایراد سخنرانی در شصت و نهمین اجلاس عمومی، نقاط قوت زیادی داشت و برای جهان و منطقه حائز اهمیت بود. رئیس جمهوریا بیان شفاف مواضع جمهوری اسلامی و ارائه ی مستند و مستدل سخنان خود که با شجاعت و صلابت همراه بود ، بار دیگر نشان داد؛ ایران ضمن وفاداری به میثاق های بین المللی و علاقمندی به ایفای نقش مثبت و سازنده در تعاملات جهانی و تلاش برای صلح و همزیستی مسالمت آمیز و حل بدفهمی ها و مشکلات با راهبرد گفت و گو و مذاکره ی متعهدانه ، نسبت به آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و منافع و مصالح ملی خود پای بند و استوار است.
دکتر حسن روحانی نشان داد ، مبارزه با افراطی گری و خشونت بدون التزام به رعایت حقوق متقابل دیگران و پای بندی به اخلاق و بدون داشتن عزم جدی به گسترش عدالت و توسعه و پیشرفت و پرهیز از تحریف ادیان الهی برای توجیه قساوت و بی رحمی امکان پذیر نیست.
دکتر روحانی، رییس جمهور با یاد آوری پیشینه ی غرب در استعمارگری، غرب ستیزی امروز را بازتاب آن دانست وَ تروریسم و خشونت در حال پیشرفت در جنوب غرب آسیا را محصول سیاستها و اشتباهات راهبردی غرب در این منطقه و آسیایی مرکزی و قفقاز معرفی کرد.
٢- دیدار و ملاقات نخست وزیر انگلستان با رئیس جمهور ایران، هر چند در بیست و چهار ساعت اول در میان برخی از رسانه داران و سیاستمداران داخلی و خارجی با تحلیل ها و تفسیرهای خوش بینانه همواره بود ولی سخنرانی آقای کامرون در صحن سازمان ملل، نشان داد پشت پرده و روی صحنه ی سیاستمداران اروپایی و امریکایی یکسان نیست و به آنها هرگز نمی توان اعتماد کرد. نفاق و دو رویی، خمیر مایه ی ذاتی سیاست پیشگان سرمایه داری غربی است و ژن آنها انتقال دهنده ی ویروس دروغ، خیانت و جنایت نسبت به دیگران و حتی خودشان است.
با تجربه هایی که تا به حال داشتیم توصیه می کنم با الهام گرفتن از مقام معظم رهبری، سیاستمداران و مردان مذاکره ی سیاست خارجی، پشت پرده های گفت و گوها را پیش از جر زنی های رقیب و قبل از آنکه حریف توافق ها و قرارها را به رأی و نفع خود بازگو و مصادره کند برای مردم کشورمان و حتی جهانیان علنی و آشکار کنند. افشای راز اهلِ نفاق و لو دادن طرح واندیشه ی آنان از سیاستهای قرآنی است."اذا لقوا الذین آمنوا قالوا آمَّنا و اذا خلوْا الی شیاطینهم قالوا انا معکم إنّما نحن مستهزؤون"
٣-اظهارات رئیس جمهور آرژانتین خانم" کریستینا فرناندز" پدیده ای شگفت آور در اجلاس شصت و نهم بود. او سیاستهای یک بام و دو هوای دولت های امریکا و اروپا را محکوم و هم پیمانی آنان را با تروریسم به ویژه تروریسم دولتی صهیونیستها نکوهش کرد. او با شجاعت و صراحت ایران را از اتهام لابی صهیونیستها درباره ی پرونده ی انفجار بوئنوس آیرس تبرئه نمود.البته قطع رسانه ای پخش زنده ی سخنرانی او به بهانه ی بروز مشکلات فنی و بایکوت دو روزه ی و عدم انعکاس آن از رسانه های غربی و امریکایی چیزی از اهمیت سخنرانی خانم فرناندز ، رئیس جمهور آرژانتین نکاست و حتی سبب شد بسیاری از تحلیل گران سیاسی بین المللی و منطقه ای، خبرگزاری های محلی با انعکاس سخنان وی موجی از همراهی و قدردانی را برای او در داخل و خارج آرژانتین و کشورهای جهان به ویژه کشور های عربی پدید آوردن.
عبد الباری عطوان تحلیل گر مشهور عرب ، در سر مقاله ی" روزنامه ی الرأی العام" نوشت:" ای کاش این زن رهبر تمام امت عرب بود.زیرا در حالی که رهبران و وزرای خارجه ی کشورهای عربی برای بوسیدن دست" تزیپی لیونی" وزیر دادگستری اسرائیل و یکی از مجرمان حمله ی دوم و سوم به نوار غزه صف کشیده اند، رئیس جمهور آرژانتین در تریبون شورای امنیت سازمان ملل از تناقض های سیاست امریکا سخن گفت و دروغ های آنان را افشا کرد."
البته جا دارد در داخل کشور نیز به این پدیده ی آمریکای لاتینی توجه ویژه کردو سیاست خارجی ما با پشتیبانی های سیاسی و رسانه ای اجازه ندهند دولت و رئیس جمهور آرژانتین به دلیل ایستادن در کنار شهدا و مجروحان و مظلومان غزه و محکوم کردن جریان های تروریستی وابسته به امریکا و حکومتهای مرتجع منطقه مانند داعش و القاعده در انزوا قرار بگیرند.
می توان رئیس جمهور آرژانتین را به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم که به ملت خود احترام می گذارد و مردمی او را قبول دارند و او بیش از هر چیزی به ارزش عدالت و حقوق بشر و کرامت انسانی حمایت از مظلومان پای بند است و از امریکا و تهدید اتش نمی هراسد ، ستود.
٤-و اما جمله ی آخر ما درباره ی اظهارات نسبت داده شده به وزیر خارجه ی کشور مان جناب دکتر ظریف در گفت و گو با همتای امریکایی اوست که تا قطعی شدن این انتساب از اشاره به آن خود داری می کنم.
محمدیان

نظرات

امریکایی ها و اروپایی ها دوست دارندرابطه ی آنها با دیگر کشورها رابطه ی گرگ و میش باشد . ما این رابطه را اجازه نمی دهیم.

با سلام ، یادم از جمله ی امام خمینی رحمة الله آمد ،که فرمودند: امریکا از شوروی بدتر ، شوروی از امریکا بدتر ، انگلیس از هر دو بدتر ،همه ازهم بدتر و همه از هم پلیدتر

جناب دکتر محمدیان آیا جنابعالی تمام مواضع رئیس جمهور آرژانتین را قبول دارید و تأیید می کنید؟

دوست عزیز ،آنچه برای ما مهم است و ملاک ما در قضاوت هاست " حق" است فلذا ما باسخن حق موافقیم بنابراین آنچه با آن موافقت کردیم و حمایت می کنیم سخن حق رئیس جمهور محترم آرژانتین بود ،دوام این مشی دوام موافقت و حمایت را به همراه خواهد داشت و خروج از کلمه ی حق مورد قبول و تأیید ما نخواهد بود در مورد هر کسی.

مرگ بر امریکا را فراموش نکنید ، این شعار بیانگر موضع راهبردی جمهوری اسلامی در براب استعمار ، استکبار و امپریالسم جهانی است.

احسنت استاد! حق گویی و دوربودن از تعصب و قضاوت منصفانه روحیه ای ست که امروز بسیار کمتر در افراد و یا در کمتر افرادی دیده می شود ولی ما این را همیشه در شما دیدیم و بسیار قابل تقدیر و تحسین است، سپاس.

امریکا دولت زور و تزویر و دروغ است و جنایت و غارت و تجاوز به حقوق ملتها و دولتها در نظام سیاسی امریکا نهادینه شده است
امریکایی ها از دروغ گفتن و زور گفتن ابایی ندارند و دیپلماسی أمریکا بر توجیه جنایت با زبان مغالطه استوار است ،بنابراین امریکا قابل اعتماد نیست.

نظر دهید

Plain text

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
شناسه امنیتی داخل تصویر را وارد کنید.